29 nov 2023

Automatisér rekrutteringsprocessen, og find det rette match

Rekruttering af den rette kandidat til din virksomhed kan være noget af en udfordring og en langtrukken proces. Om ikke andet er det dog alfa og omega at have de rette medarbejdere med om bord på skibet, og derfor bør du bruge ekstra kræfter på at tiltrække og udvælge de bedste kandidater. Men hvordan kan du gøre rekrutteringsfasen nemmere, og hvordan gør du dig attraktiv over for dine potentielle kommende medarbejdere?

 

En god rekrutteringsproces er altafgørende for både dig og dine kandidater. For når Jobindex, LinkedIn og andre jobportaler bugner med jobopslag, er det vigtigt at skille sig ud og ikke mindst gøre det overskueligt for kandidaterne at kaste sig over netop dit stillingsopslag. Omvendt kan en dårlig rekrutteringsproces skade virksomheden. Det gælder både økonomisk og i forhold til virksomhedens image. Sådan lyder det i hvert fald fra HR-ekspert Mette Nørlem, når vi spørger hende, hvilken betydning dårlig rekruttering kan have for virksomheder: 

 

– Det koster lige så meget på bankbogen som på imagekontoen. En person går derfra og er skuffet og ringer så og fortæller det til sin mor, venner og tidligere kollegaer. Jo flere de fortæller det til, jo værre er det, siger Mette Nørlem.  

 

Ifølge Konsulenthuset ballisagers Rekrutteringsanalyse for 2023 er der lige nu udbredt mangel på arbejdskraft. Faktisk så meget, at to ud af tre virksomheder, som indgår i analysen, har oplevet det som en konkret udfordring. Statistikker fra samme analyse viser også, at den mest udbredte løsning på at mindske manglen på arbejdskraft er, at man ansætter mindre kvalificerede kandidater eller giver flere opgaver til medarbejderne. Og både på kort og langt sigt er det jo ikke en holdbar løsning hverken for virksomheden eller for medarbejderne.  

 

 

Derfor skal du bruge Emply til at finde det rette kandidat-match 

 

Med Emply får du et brugervenligt og fleksibelt rekrutteringssystem, som styrer hele rekrutteringsprocessen fra start til slut. Systemet sørger for, at der er styr på alle de forskellige steps og de praktiske mål. På den måde gør Emply det nemt for dig at finde lige netop den kandidat, der matcher din virksomhed.  

 

HR’s vigtigste opgave er at have de rette medarbejdere på det rette sted – både i forhold til kultur og i forhold til arbejdsopgaver. Det handler på alle måder om det rigtige match. Hvis matchet ikke er der, koster det tid, penge og menneskelige ærgrelser. 

 

Ifølge Simon Svenstrup, der er Product Manager i Emply, er en af de vigtigste fordele ved Emplys system, at du kan lave emnebanker. Disse emnebanker kan fyldes med relevante jobansøgeres CV’er, så du altid har kvalificerede kandidater ved hånden. Det er især vigtigt i en tid som nu, hvor der er mangel på arbejdskraft.  

 

Statistikker fra ballisagers Rekrutteringsanalyse viser også, at jobansøgninger ser ud til langsomt at miste sin betydning, og i stedet vokser CV’ets betydning. 78 procent af de deltagende virksomheder har oplevet at få en ansøgning fra en person, som ikke virkede motiveret for at få jobbet, og her kan kandidaternes CV i stedet give et tydeligt billede af deres kompetencer og erfaringer.  

 

 

Fordele ved at rekruttere kandidater gennem Emply 

 

  1. Du kan styre og optimere både processen og kommunikationen. Du sikrer dig, at de rette personer får besked på det rigtige tidspunkt. På den måde kan du både spare tid, penge og ressourcer – og i stedet bruge kræfter på det, som det egentlig handler om; at finde den rette kandidat.

  2. Du får et system med et professionelt udseende. Der er kamp om kandidaterne, så det er vigtigt at fange deres opmærksomhed og efterlade dem med et godt førstehåndsindtryk.  

  3. Dine kandidater får en god ansøgningsoplevelse med en god og hurtig behandling under hele deres ansøgningsproces. Lige fra første møde vil kandidaterne opleve, at der bliver taget kærlig hånd om dem, og gennem de automatiserede processer er der ingen risiko for, at de ikke får svar tilbage.

  4. Du kan komme hurtigt i kontakt med dine kandidater. Når du som leder søger en eller flere kandidater til en stilling, er det vigtigt, at du hurtigt kan komme i kontakt med dem, inden de potentielt takker ja til et andet job. Ifølge ballisagers Rekrutteringsanalyse vokser synligheden omkring ledige jobs, blandt andet fordi der kommer flere og flere annoncerede jobs. Derfor kan det være altafgørende, at du fanger kandidaterne hurtigt og på det helt rette tidspunkt.  

  5. Dine kandidater får personaliserede beskeder. Der er ikke noget værre end at modtage et jobafslag fra noget, der helt tydeligt er en automail, som også er sendt til 100 andre. Når du sender et afslag med Emply, sikrer du dig, at afsenderen står som en privat mail, og kandidaten får dermed en oplevelse af, at det er en personlig henvendelse, og at der sidder et reelt menneske bag skærmen.   

  6. Du og dine kandidater får et brugervenligt og fleksibelt system. For eksempel kan du som virksomhed nemt uddelegere opgaver under rekrutteringsprocessen, og som kandidat får du et system med en nem og intuitiv ansøgningsprocedure.  

 

Vil du blive klogere på, hvordan Emplys system kan hjælpe din rekrutteringsproces? 

 

Book et demomøde med os her 

© Emply ApS.
 
Alle rettigheder forbeholdes.