22 jan 2023

Sådan får du succes med onboarding af ny medarbejder

Hvorfor bør onboarding have lige så høj status som rekruttering? Hvad er gevinsten ved et velstruktureret onboarding-forløb? Og hvordan gør du processen nemmere og mere effektiv via automatiserede løsninger? Få vores bedste råd til et succesfuldt onboarding-forløb her.

 

Du har netop været igennem en lang rekrutteringsproces for at finde den helt rigtige kandidat til dit team. Det lykkes. Og du er nu fuld af forventning til din nye medarbejder.

 

Men inden den nyansatte starter i virksomheden, bør du planlægge et nøje struktureret onboarding-forløb. Hvorfor? Fordi en grundig introduktion til opgaver, ansvar, kultur og kollegaer skaber loyale og motiverede medarbejdere, der præsterer hurtigere og fastholdes i længere tid.

 

 

Onboarding er den bedste investering

 

Onboardingen bør prioriteres mindst lige så højt som rekrutteringsprocessen, fordi det betaler sig. Ifølge Garuda forlader 22% af alle nyansatte deres stilling inden for de første 45 arbejdsdage, hvis onboardingen ikke er blevet prioriteret. 25% har søgt videre inden for det første år, mens 46% af førstegangssøgende, der får job, har sagt op igen inden for 18 måneder. Modsat er 69% af nyansatte tilbøjelige til at blive i virksomheden i mere end 3 år, hvis de oplever et godt og velstruktureret onboarding-forløb.

 

Tallene taler for sig selv. Udgiften ved at miste en ny medarbejder efter så kort tid overstiger hurtigt de ekstra ressourcer, det kræver at sammensætte et godt onboarding-forløb. For din virksomhed og din nye medarbejder er onboarding den bedste investering.

 

Men hvad skal der til, for at onboardingen bliver en succes? Vi giver dig vores bedste råd her.

 

 

Automatiser alle trin i onboarding-forløbet i et HR-system

 

Onboarding er meget mere end blot en blomst på skrivebordet på medarbejderens første dag. Onboarding er en proces, der strækker sig over længere tid og indeholder flere elementer.

 

Hvis du vil sikre, at din nyansatte kommer allerbedst fra start, kræver det en grundig introduktion til virksomheden og arbejdsopgaver. Den proces kan være svær og tidskrævende at styre uden hjælp.

 

Med et HR-system som Emply, der understøtter hele onboarding-processen, kan du automatisere alle de steps, din nye medarbejder skal igennem. Fx har du mulighed for at definere og uddelegere de forskellige opgaver til relevante afdelinger og personer, der automatisk får besked om indhold, omfang og deadlines.

 

I et HR-system kan du nemt kommunikere, følge op og holde overblik over forløbet, så intet bliver glemt. Det giver tryghed og øger processens kvalitet og effektivitet – til gavn for både virksomheden og din nye medarbejder.

 

 

Brug en digital læringsplatform som en del af onboardingen

 

En digital læringsplatform kan være et godt onboarding-redskab for din nye medarbejder. I Emply er læringsplatformen integreret i HR-systemet, hvor du kan oprette kurser og webinarer, der giver en grundig introduktion til virksomheden.

 

Læringsplatformen er altid tilgængelig for medarbejderne og kan udover onboarding bidrage til løbende udvikling af de ansatte. Det skaber større tilfredshed og trivsel og sparer samtidig virksomheden for tid og ressourcer, da al materiale på platformen kan bruges igen og igen.

 

 

Giv din nye medarbejder en mentor eller en buddy

 

Nærvær og hyppig dialog med de kollegaer, der har ansvaret for at få sat den nye medarbejder godt ind i opgaverne, er noget af det allervigtigste for en vellykket onboarding. Mentoren indgår i et tæt fællesskab med den nyansatte i den første tid og har for eksempel til opgave at tage imod medarbejderen på den første dag, give en rundvisning i virksomheden, introducere medarbejderen for kollegaer, besvare spørgsmål og støtte op om den faglige del af introduktionen.

 

Læs meget mere om Emplys onboarding-modul her, og giv dine medarbejdere og din virksomhed de bedste forudsætninger for at skabe succes.

 

 

Få inspiration til at skabe gode pre- og onboardingforløb - download webinar

 

I vores webinar ‘Styrk medarbejdertrivsel og fastholdelse med et godt pre- og onboardingforløb’ dykker vi ned i, hvordan du kan skabe gode forløb, der engagerer medarbejderne fra start, og hvordan Emply-systemet understøtter dette.

Download optagelse af webinar her

© Emply ApS.
 
Alle rettigheder forbeholdes.